Esclerosi múltiple

Què és?

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia crònica, de causa desconeguda, que es produeix per la suma de diferents mecanismes: autoimmunes, inflamatoris i degeneratius. Està classificada com a malaltia desmielinitzant perquè clarament afecta  la substància blanca del cervell i s’associa amb una pèrdua de mielina (recobriment de les neurones) al sistema nerviós central. L’inici de la malaltia sol produir-se en adults joves (18-40 anys) i afecta en doble proporció  a les dones.

Els estudis epidemiològics i de laboratori suggereixen que possiblement s’inicia quan un agent infecciós (per exemple un virus) provoca una resposta immunològica anòmala en un individu genèticament predisposat.

El seu diagnòstic és fonamentalment clínic, doncs les proves que es demanen als pacients, encara que necessàries, no asseguren que una persona pateixi la malaltia.

Els principals objectius dels tractaments actuals són reduir la freqüència i la gravetat de les recaigudes, així com prevenir o retardar l’ inici de la fase progressiva de la malaltia.

Línies d’investigació

En l’actualitat hi ha un gran nombre d’assajos clínics encaminats a trobar-ne tractament. De fet, l’esclerosi múltiple és una de les malalties neurològiques a la qual es dediquen més professionals i recursos d’investigació arreu del món.

Des de l’Hospital Germans Trias  també estem contribuint a aquesta activitat investigadora amb esforç i tots els mitjans humans i físics disponibles, sense oblidar mai la qualitat de la funció assistencial als pacients, el nostres veritables companys de batalla.

Les línies d’investigació en què treballem es centren a millorar el tractament del brot i a desenvolupar nous tractaments amb teràpies cel·lulars, com per exemple el trasplantament de cèl·lules mare mesenquimals. Per tenir-ne més informació feu clic a l’apartat Investigació d’aquest blog.

Cristina Ramo Tello, responsable d’Esclerosi Múltiple. Hospital Germans Trias.

Una resposta a Esclerosi múltiple

  1. Margot ha dit:

    Gracias!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s